Саша Лоскутов
24 января 2023

Бісексуали частіше вживають канабіс для подолання стресу. Дослідження

Американські молоді люди, які класифікують себе як бісексуали, частіше вживають марихуану для вирішення проблем психічного здоров’я та копінгу. Про це повідомляє Medical Xpress. 

Зображення — Weedmaps.

Зображення — Weedmaps.

Нове дослідження під назвою «Травичка на кінці веселки» є одним із перших, яке кількісно дослідило мотиви вживання канабісу серед сексуальних меншин. Під керівництвом психологів Університету штату Вашингтон дослідники проаналізували дані опитування майже 4700 студентів від 18 до 30 років із університетів США. З них 23% були класифіковані як бісексуали після того, як вказали, що їх не приваблює виключно одна стать.

Психологи використовували «Міру мотивів марихуани», яка базується на методиці, розробленій  для алкоголю. Вона допомагає оцінити п’ять потенційних причин вживання: вдосконалення, конформізм, розширення свідомості, копінг та соціалізація.

Хоча дослідження не могло пояснити, чому мотив копінгу  та вдосконалення був настільки сильним у бісексуальній групі. Можливо, це пов’язано з відкритістю до нового досвіду.

Слід зазначити, що прийом психоактивних речовин для подолання стресу вважається стратегією уникнення. Має адекватний або неадекватний характер залежно від конкретної стресової ситуації, віку і стану ресурсної системи особистості. Може формувати адиктивну поведінку.

У бісексуалів може бути ще більше різних типів стресу, оскільки вони можуть зіткнутися з дискримінацією як з боку геїв, так і гетеросексуалів. Додатковий стрес може призвести до негативних наслідків для психічного здоров’я.

Також група бісексуалів повідомила про вищий рівень розладів, пов’язаних із вживанням канабісу, соціальної тривоги, загальної тривожності, депресії та суїцидальності, ніж групи, класифіковані як виключно «гетеросексуали» або «геї».

Крім того, більшість бісексуалів частіше використовували три вида вживання коноплі, перелічені в опитуванні: курильний, їстівний та концентрат. Це викликає занепокоєння, оскільки останні зазвичай містять більш високий рівень ТГК, або тетрагідроканабінолу, психоактивного компонента канабісу.

Автори визнали, що дослідження було обмежене використанням даних про сексуальний потяг, а не про сексуальну ідентичність, але сподіваються, що результати підштовхнуть до подальших розслідувань. Вони також зазначили, що мали обмежені можливості для виявлення відмінностей у групі, класифікованій як геї, враховуючи відносно невеликий розмір цієї групи.

Науковці стверджують, що результати наукової праці можуть допомогти покращити цільові заходи щодо психічного здоров’я бісексуалів.

читайте также
Комментарии