Елеонора Чорноморченко
01 сентября 2022

У Британії запустили найбільшу в світі морську вітроелектростанцію

У Британії запустили найбільшу в світі морську вітрову електростанцію Hornsea 2, яка має 165 турбін та забезпечує енергією понад 1,4 мільйона будинків. Про це повідомляє CNBC.

Усі фото — Orsted.

Усі фото — Orsted.

Hornsea 2 розробила данська енергетична компанія Orsted. Розташована нова станція приблизно за 89 кілометрів від узбережжя графства Йоркшир. Простягається вона на площі 462 квадратних кілометри — це як більш ніж половина Нью-Йорка.

За даними компанії, станція має потужність у понад 1,3 гігавата, а один оберт лопатей її вітряної турбіни Siemens Gamesa може забезпечити енергією середньостатистичний будинок у Великобританії на цілу добу.

Першу частину турбін від Hornsea 2 запустили ще у 2021 році. Зараз Велика Британія активно використовує вітрову енергетику та планує розширювати цю сферу в найближчі роки. Так, до 2030 року влада прагне виробляти до 50 ГВт потужності цим способом.

Також у компанії заявили, що проєкт Hornsea 2 як ніколи актуальний через енергетичну кризу в світі та допоможе Великій Британії підвищити безпеку та стійкість її енергопостачання, а також знизити витрати для споживачів завдяки зменшенню залежності від дорогого викопного палива.

читайте также
Комментарии