Олександра Подгорна
05 ноября 2022

Китай бажає, щоб макаки займалися сексом у космосі, але мавпи можуть відмовитися. Що відбувається?

Китайська академія наук планує відправити на свою космічну станцію мишей та макак, щоб влаштувати експеримент з їх розмноження. Поки що невідомо, чи тварини захочуть та взагалі зможуть займатися сексом у невагомості. Про це повідомляє South China Morning Post. 

Фото — Unsplash.

Фото — Unsplash.

На космічній станції вже є біобокси для водоростей, риб та равликів. Відсіки розширять, щоб у них помістилися більші тварини. Перед науковцями також постала проблема зберігання корму для мавп та утилізація відходів їхньої життєдіяльності.

Експеримент має на меті встановити, чи здатні примати розмножуватися й просто займатися сексом у невагомості, та чи зможуть це потенційно робити люди. За офіційними даними NASA, астронавти жодного разу не вступали в інтимний зв’язок «на робочому місці».

Це дослідження допоможе покращити наші знання щодо того, як організм ссавців адаптується до космічних умов, а також дозволить з’ясувати, наскільки реальним є розмноження в космосі», — каже Чжан Лу з Китайської академії наук у Пекіні.

Вчені припускають, що мавп може суттєво налякати сам політ та знаходження у боксах. За їх поведінкою та станом здоров’я будуть спостерігати астронавти, які працюють на станції.

Відомо, що за часів Холодної війни, вченим з СРСР вдалося змусити кількох мишей подолати фізичні труднощі та вступити у статевий акт під час 18-денної космічної місії. У деяких самок з’явилися ознаки вагітності, але жодна з них не народила після повернення на Землю.

читайте также
Комментарии