Елеонора Чорноморченко
11 августа 2022

У метро Сан-Франциско для відлякування голубів найняли яструбів

Система метро Сан-Франциско залучає на свої станції хижих птахів для відлякування голубів та захисту пасажирів від голубиного посліду. Зокрема, це стосується наземних станцій. Про це повідомляє Reuters.

Усі фото — NPR.

Усі фото — NPR.

Цього літа система швидкого транзиту Сан-Франциско Bay Area Rapid Transit System уклала контракт з компанією Falcon Force, яка використовує навчених соколів і яструбів для відлякування докучливих птахів. Зазвичай вони працюють на виноградниках, звалищах, полях, аеропортах, а тепер — і в метро.

Сокільничий компанії Рікі Ортіс почав патрулювати на станції Ель-Черріто-дель-Норте разом із п’ятирічним яструбом Гарріса на прізвисько Пекмен. Так вони намагаються тримати голубів на відстані та зробити проїзд пасажирів комфортнішим.

Команда патрулює три дні на тиждень та починає свою роботу з огляду входів у метро на нижньому рівні. Потім вони переміщуються на платформи та відлякують голубів, які відпочивають на виступі або на внутрішніх риштуваннях станції.

Патрульний розповів, що швидко помітив велику різницю у кількості голубів — вже за тиждень роботи їх стало вдвічі менше.

Щоправда, ласувати голубами чи місцевими гризунами яструбу не дозволяють. Натомість протягом дня сокільничий годує його закусками, щоб пернатий був задоволений роботою.

читайте также
Комментарии