Елеонора Чорноморченко
25 октября 2022

В Ірані померла «найбрудніша людина у світі» — через кілька місяців після миття

Іранський відлюдник із прізвиськом Аму Хаджі помер у віці 94 років через кілька місяців після того, як помився. В народі його називали «найбруднішою людиною у світі», адже він не приймав душ десятиліттями. Про це повідомляє The Guardian із посиланням на місцеве інформаційне агентство IRNA.

Фото — AFP.

Фото — AFP.

За даними місцевих ЗМІ, Аму Хаджі не мився 30-60 років. Також іранські медіа розповідали, що чоловік їв в основному мертвих тварин та курив люльку, яку наповнював висушеними фекаліями тварин як тютюн.

Водночас відлюдник випивав майже пʼять літрів води на день та стриг своє волосся, спалюючи його на вогні. У 2013 році про нього зняли короткометражний документальний фільм під назвою «Дивне життя Аму Хаджі».

За словами мешканців села Деджгах у південній провінції Фарс, чоловік пережив «емоційні невдачі в молодості», через що став жити в самотності та відмовився митися.

Відлюдник завжди уникав води, тож кілька років тому сусіди намагалися змусити його помитися. Колись група чоловіків відвезла його до річки поблизу села, але Хаджі викинувся з машини, коли зрозумів їхню мету.

Фото — NDTV.

Фото — NDTV.

Причиною такої боязні води Аму Хаджі назвав страх захворіти. Проте кілька місяців тому селяни вмовили чоловіка вперше помитися, і після цього він дійсно захворів та зрештою помер.

читайте также
Комментарии