Елеонора Чорноморченко
27 октября 2022

У Варшаві завершили будівництво найвищої будівлі в ЄС. Вона сягає 310 метрів

Британська архітектурна студія Foster + Partners завершила у Варшаві будівництво Varso Tower —  хмарочоса висотою у 310 метрів, який наразі є найвищою будівлею в Європейському союзі. Раніше цей рекорд належав 259-метровій вежі Commerzbank Tower у Франкфурті, яку також побудували Foster + Partners. Про це повідомляє Deezen.

Всі фото — Aaron Hargreaves

Всі фото — Aaron Hargreaves

Вежа Varso розташована у центрі Варшави поруч із центральним залізничним вокзалом та є частиною бізнес-центру з трьома вежами Varso Place. Вона має прямолінійну форму та складається з трьох частин, які з’єднуються, досягаючи найвищої точки на висоті 230 метрів. Також споруда має шпиль заввишки у 80 метрів.

Перший поверх хмарочоса сягає 14 метрів. У головному фоє дизайнери встановили 10-метрову керамічну картину місцевої художниці Кристини Кашуби-Вацлавек.

Загальна кількість поверхів хмарочоса — 53. У них побудували офіси загальною площею у 70 тисяч квадратних метрів, ресторани, торговельні заклади та зелені зони. На одному з найвищих поверхів розмістився ландшафтний бар із терасою, де будуть рости 16 дерев. Він став найвищим садом міста.

Окремою буде «міська кімната» в центрі площі — перехідний простір між загальнодоступними та приватними просторами. Тут є спеціальні місця для відпочинку, в яких можна спостерігати за краєвидами крізь засклені стіни простору.

Також на висоті в 177 метрів у хмарочосі є оглядовий майданчик.

читайте также
Комментарии