Таіна Федосеєва
03 октября 2022

В Австралії виявили таргана, який вважався вимерлим вже 80 років

Великий безкрилий деревний тарган, який мешкає тільки на острові Лорд-Хау в Австралії і який вважався вимерлим з 1930-х років, був знайдений студентом-біологом із університету Сіднея, повідомляє сайт навчального закладу.

Фото — sydney.edu.au

Фото — sydney.edu.au

Вважалося, що унікальний деревний тарган Лорд-Хау вимер після того, як на острів потрапили щури — це сталося 1918 року. Протягом наступних кількох десятиліть під час пошуків дослідники виявили розрізнені популяції близьких родичів таргана на двох крихітних островах у відкритому морі. Але знову відкрита група генетично відрізнялася.

«Острів Лорд-Хау — справді захоплююче місце. Він старший за Галапагоські острови і є домом для 1600 місцевих видів безхребетних, половина з яких не зустрічається більше ніде у світі», — каже місцевий політик Аттікус Флемінг.

Таргани важливі для підтримки здорової екосистеми на острові, оскільки виступають як переробники поживних речовин, важливих для прискорення розкладання колод і як джерело їжі для інших видів. Ось чому вчені навіть вивчали можливість завозу схожих тарганів на острів.

читайте также
Комментарии