Олександра Подгорна
23 июня 2022

В Китаї блогерам заборонили писати про медицину та юриспруденцію без належної кваліфікації

Китайські інфлюенсери повинні мати відповідну кваліфікацію, щоб публічно висловлюватись на певні теми, як-от право та медицина. Про це повідомили CNBC.

Відтепер в Китаї не вийде безвідповідально розмірковувати перед великою аудиторією на теми, що вимагають «вищого професійного рівня». Державне управління радіо і телебачення Китаю та Міністерство культури та туризму вимагатимуть від блогерів офіційного підтвердження їхньої компетенції. Перевіркою будуть займатися платформи, на яких інфлюенсери публікують контент.

Ці нововведення — продовження зусиль Пекіна щодо очищення свого надзвичайно популярного сектора прямих трансляцій від фейків та антинаукових тез.

Ініціативу підтримали найбільші китайські компанії від Tencent і Alibaba до власника TikTok ByteDance. Інфлюенсери використовують ці платформи для продажу продуктів та можуть заробити мільярди доларів  продажів за лічені години. Проте цей фінансовий успіх у чималій кількості випадків супроводжують некомпетентні поради.

Минулого місяця китайські регулятори вже заборонили дітям віком до 16 років дивитися прямі трансляції після 22:00 та купляти віртуальні подарунки для інфлюенсерів.

Також у прямих етерах заборонено демонструвати велику кількість харчових відходів, предметів розкоші або екстравагантний спосіб життя, а вміст трансляції не повинен містити сексуальні натяки.

читайте также
Комментарии