Валерій Лавровський
11 июля 2022

У США можна отримати безкоштовний молочний коктейль за вазектомію

У місті Нашвілл, штат Теннессі, власник ресторану швидкого харчування Daddy’s Dogs пропонує безкоштовний молочний коктейль чоловікам, які нададуть довідку про проходження вазектомії. «Акцію» створено після скасування рішення справи «Ро проти Вейда», повідомляє Insider, що фактично дає кожному штату право заборонити аборти.

Фото — WTVF.

Фото — WTVF.

За словами власника кафе Шона Портера, це цікавий і унікальний спосіб розповісти про вазектомію. Він сам пройшов цю операцію кілька років тому. Портер додав, що принаймні 25 чоловіків скористалися «акцією», причому деякі прийшли прямо від лікарів.

За даними The Washington Post, після скасування «Ро проти Вейда» у США виріс інтерес до вазектомії. Уролог із Нашвілла повідомила, що зіткнулася з напливом дзвінків від чоловіків, які запитують про стерилізацію.

Процедура вазектомії оборотна. Як пише John Hopkins Medicine, цим користуються приблизно 6% чоловіків, які пройшли операцію. Частіше тому, що пара просто вирішила, що хоче мати дітей. Крім того, у мошонці може розвинутися хронічний біль, тому 1-2% чоловіків, які перенесли вазектомію, потребують реверсії, щоб полегшити біль.

Ми розповідали про скасування справи «Ро проти Вейда» 1973 року. Це історичне рішення Верховного суду США, яким стверджено, що Конституція захищає свободу вагітної жінки здійснити аборт без надлишкових державних обмежень.

 

Рішення Верховного суду викликало масові протести по всій країні. 22 консервативно налаштовані штати забороняють операцію з переривання вагітності.

The New York Times опублікувало мапу, на якій видно, як далеко жінкам доведеться поїхати, щоб зробити аборт. Наприклад, у Техасі вже заборонили місцевим клінікам проводити операції.

читайте также
Комментарии