Таіна Федосеєва
10 июня 2022

Вживання коров’ячого молока сильно підвищує ризик раку простати. Дослідження

У чоловіків, які вживають близько 430 грамів молочних продуктів на день (1 ¾ чашки молока), ризик розвитку раку простати на 25% більший, ніж у тих, хто вживає лише 20 грамів молочних продуктів на день (пів чашки молока) на тиждень. Такими є підсумки майже восьмирічного експерименту вчених з американського Університету здоров’я Лома Лінда, повідомляє сайт університету.

Фото — Unsplash

Фото — Unsplash

У дослідженні взяли участь понад 28 тисяч чоловіків, які на момент початку експерименту не мали раку. Вчені використовували статистичну модель, щоб зосередитися на споживанні молочних продуктів, незалежно від інших факторів, таких як споживання немолочного кальцію, анамнез раку простати, раса або вік. До кінця спостереження повідомлялося про 1254 нових випадки раку простати серед учасників.

Причому, як повідомляють вчені, ризик не підвищується рівномірно через збільшення споживання молочних продуктів, різкий стрибок починається з двох третин чашки молока на день.

Можливо, справа у статевих гормонах, які містяться у коров’ячому молоці. До 75% молочних корів вагітні, а рак передміхурової залози є гормонозалежним раком. Попереднє дослідження щодо впливу молочних продуктів на ризик раку молочної залози у жінок показало аналогічні результати.

читайте также
Комментарии