Фото — Unsplash
У дослідженні взяли участь понад 28 тисяч чоловіків, які на момент початку експерименту не мали раку. Вчені використовували статистичну модель, щоб зосередитися на споживанні молочних продуктів, незалежно від інших факторів, таких як споживання немолочного кальцію, анамнез раку простати, раса або вік. До кінця спостереження повідомлялося про 1254 нових випадки раку простати серед учасників.
Причому, як повідомляють вчені, ризик не підвищується рівномірно через збільшення споживання молочних продуктів, різкий стрибок починається з двох третин чашки молока на день.
Можливо, справа у статевих гормонах, які містяться у коров’ячому молоці. До 75% молочних корів вагітні, а рак передміхурової залози є гормонозалежним раком. Попереднє дослідження щодо впливу молочних продуктів на ризик раку молочної залози у жінок показало аналогічні результати.