Таіна Федосеєва
04 марта 2022

Залізниці країн Європи, які безкоштовно перевозять українців. Список

Все більше європейських залізничних перевізників дозволили безкоштовні перевезення для громадян України — й для подорожі достатньо українського паспорта. Публікуємо список країн.

Фото — Unsplash

Фото — Unsplash

Польща

Польська залізнична компанія PKP Intercity пропонує безкоштовний проїзд для громадян України. Безкоштовні перевезення здійснюються 2 класом в потягах категорії економ TLK та IC PKP Intercity у внутрішньому сполучені, включаючи пересадки на наступні внутрішні сполучення перевізника зазначених категорій.

Перед поїздкою пасажири повинні отримати безкоштовний квиток на касі або у кондуктора. Проїзд здійснюється на підставі будь-якого документа, що підтверджує громадянство України.

Чехія

Чеська залізниця ČD дозволить безкоштовний проїзд у своїх поїздах у Чехії всім пасажирам з українським паспортом.

Також ČD відправляє гуманітарні потяги між Україною та Чехією. Відправлення з Чопа приблизно о 16:00 (за центральноєвропейським часом), прибуття в Остраву приблизно о 22:45, в Оломоуц о 01:15, Пардубіце о 03:00 і в Прагу о 04:00. Цей поїзд проходить територією Словаччини без зупинок.

Чеська транспортна компанія Leo Express пропонує безкоштовний проїзд потягами громадянам України. Компанія виконує щоденні рейси з Кошице в Прагу з відправленням зі Словаччини в 04:28 та в 22:11. З детальним розкладом потягів можна ознайомитись тут.

А чеська транспортна компанія RegioJet пропонує безкоштовні нічні потяги зі Львова в Чехію. Виїзд зі Львова запланований на 15:40, прибуття в Перемишль – 18:30, в Прагу в 09:10 наступного дня. При бронюванні на сайті ціна квитків становитиме символічні 2 CZK (2.66 грн).

Німеччина

Німецька залізнична компанія Deutche Bahn безкоштовно перевозе українських біженців. З 1 березня почав діяти квиток «helpukraine». Квиток подорожуючі з України можуть отримати у всіх центрах обслуговування пасажирів DB Reisezentrum та агенціях «DB» в Німеччині. Безкоштовний квиток дійсний в міжміських і приміських поїздах до будь-якої станції призначення.

Крім того, поїздки на всіх приміських поїздах по всій Німеччині безкоштовні. В приміських поїздах достатньо пред’явити посвідчення особи (закордонний паспорт України/ID-картку).

Словаччина

Залізнична компанія Словацької Республіки (ZSSK) та автобусний перевізник Slovak Lines пропонують безкоштовні подорожі для українських громадян.

ZSSK встановила безкоштовний проїзд у всіх потягах для громадян України з паспортом або ID-карткою. У потягах з обов’язковими місцями працівники дозволять перевезення людей навіть без дійсного місця.

SlovakLines пропонує безкоштовні трансфери до аеропорту Швехат або Відня і назад, а також рейси на маршрутах з Гуменного, Пряшова, Кошице, Бардейова або Римавської Соботи і назад.

Для поїздки потрібно пред’явити український паспорт, і якщо в автобусі є вільне місце, його можна зайняти за вказівкою водія.

Грузія

«Грузинська залізниця» пропонує безкоштовне перевезення громадянам України в Грузії.

По всій Грузії громадяни України можуть безкоштовно подорожувати будь-яким маршрутом, який діє на чинний момент. Для поїздки потрібно пред’явити український паспорт. Розклад руху потягів тут.

Угорщина

Угорська державна залізниця MAV забезпечує безкоштовний проїзд на поїздах громадянам України  по усій території Угорщини.

Отримати безкоштовний квиток можна на будь-якій касі на залізничних вокзалах країни, пред’явивши український паспорт. Квиток солідарності дає право користуватися вагонами виключно 2-го класу, додаткову оплату навіть на швидких потягах здійснювати не потрібно.

Нідерланди

Нідерландські залізниці NS повідомляють, що паспорт України – це квиток на потяг до та в Нідерландах. Громадяни України можуть отримати безкоштовний денний (24 години) квіток на будь-який потяг у напряму Німеччині, Бельгії, Франції чи Австрії.

Фінляндія

Фінський залізничний перевізник VR повідомив про безкоштовні квитки на потяги для українських громадян. Для поїздки потрібно пред’явити український паспорт.

Франція

Французька залізнична компанія SNFC повідомила про запровадження безкоштовного проїзду для громадян України.

Ця безкоштовна послуга діє на поїзди TGV Inoui, Intercits, Ouigo, Lyria (до Швейцарії), Alleo (до Німеччини), Thalys, Elipsos (в Іспанію), SVI (в Італію) та на Eurostar (до Лондона для громадян України з візою).

Данія

Данська залізнична компанія DSB пропонує безкоштовні квитки на потяги в Данії для громадян України. Для того, щоб скористатися послугою необхідно пред’явити паспорт або водійські права.

А також

Угорський лоукостер Wizz Air пропонує 100 000 безкоштовних квитків для громадян України. Вказана вартість €0 поширюється на вибрані рейси з Польщі, Словаччини, Угорщини та Румунії у березні 2022 року.

Дозволено перевезення маленької ручної поклажі розміром 40x30x20 см.

Під час бронювання та реєстрації на рейс необхідно надати дійсний закордонний паспорт або ID-посвідчення громадянина України. Ціна поширюється лише на бронювання, зроблені на https://wizzair.com/#/rescue.

читайте также
Комментарии