Таіна Федосеєва
11 октября 2022

Жінка з Японії перевела гроші шахраю-космонавту, який не міг купити «квиток до Землі»

Шахрай, який видавав себе за російського космонавта, переконав 65-річну японку надіслати йому гроші на «зворотний квиток» із Міжнародної космічної станції, пише Gizmodo.

Фото — Unsplash

Фото — Unsplash

Пара почала спілкуватися в Instagram 28 червня, шахрай стверджував, що він — космонавт на борту МКС. Освідчившись жінці в коханні, він повідомив, що з радістю повернувся би на Землю і одружився, але в нього немає достатньо грошей, щоб купити зворотний квиток. За його словами, для повернення потрібна була ракета і «плата за посадку».

Так він переконав жінку надіслати йому 4,4 мільйона ієн (близько 30 тисяч доларів). Загалом вона зробила близько п’яти переказів, перш ніж запідозрила недобре і звернулася до поліції.

Як зазначають ЗМІ, шахрай переконав жертву за допомогою фотографій космосу і постійних згадок NASA і JAXA (Японське агентство аерокосмічних досліджень). Проте врешті його історія була вкрай неправдоподібною.

По-перше, на МКС немає стільникового зв’язку, там для передачі даних назад на Землю використовується так звана космічна мережа — мережа супутників зв’язку та наземних антен. Космонавт не зміг би сидіти в інтернеті і знайомитися з жінками в соціальних мережах.

По-друге, їм не потрібно бронювати і купувати квитки на Землю. Приватні польоти на МКС, які стали популярні останнім часом, також включають зворотний квиток.

читайте также
Комментарии