04 августа 2020

Украинцы запустили флешмоб в поддержку Анастасии Луговой. Они делятся своими историями о насилии

Анастасия Луговая ехала в купе поезда «Мариуполь-Киев» вместе с сыном, и посреди ночи ее жестоко избил и пытался изнасиловать мужчина.

Девушке удалось убежать от нападавшего. Как заявляют в «Укрзалізниці», он зашел на одной из станций без билета, а проводники не контролировали посадку.

После этого инцидента украинцы запустили флешмоб #БільшеНеМожнаМовчати. Под этим хештегом они делятся своими воспоминаниями о пережитом насилии. Вот несколько цитат из историй участников флешмоба. 

«На один свій екзамен в університеті я прийшла з синцями і саднами по всьому тілу і з величезною гематомою на пів-обличчя. Тому що коли мене били, то особливо не обирали, куди. Завалили на землю і декілька разів намагались задушити. В поліції тоді сказали “сама винна” і “ну, побачиш його, набирай”. Тому я розумію жінок, які звикли захищати себе самі». 

«Вагон был почти пустой, проводник мне помог, предоставил свое купе, хотя через время сам стал домогаться, в итоге я одна закрылась в купе и так проехала в страхе до станции, на которой вошло много пассажиров в вагон».

«До мене у купе підсів чолов’яга трохи напідпитку і попросив поділитися з ним грішми. Звісно, я відмовив, і він накинувся на мене з кулаками. Врятували мої тренування з карате, я відбився, розбивши йому носа. Після цього я вийшов до провідника і попросив чергового міліціонера по потягу про допомогу, але мені відповіли, що такого вже нема і прийдеться чекати до наступної станції».

«Мою 18-річну доньку п’яний сусід по купе схопив на руки і викрав на нічній станції. Провідниця ледве її відбила».

«Колись їхала в одному купе з трьома чоловіками, які пили пиво внизу. Прокинулася від того, що один з них лапав мої груди. Не вагаючись, вдарила його по обличчю. На щастя, він просто відчепився».

Комментарии